KLJ Sint-Niklaas

Home

Voorstelling KLJ Sint-Niklaas

Hallo allemaal, wij zijn de katholieke landelijke jeugd van Sint-Niklaas. Wij zijn een zeer geëngageerde en sportieve jeugdbeweging voor zowel meisjes als jongens. Onze KLJ bestaat uit 2 leeftijdsgroepen, namelijk de -16 en +16

-16

Onze -16 bestaat uit allemaal jongens en meisjes van 9 tot 15 jaar. Ze worden om de twee weken verwacht om samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een spetterende zondagnamiddag te beleven. We verwachten jullie dan om 14 uur aan ons lokaal, het Rizikoo. Na een knettergekke en toffe activiteit mogen jullie ouders jullie om 17 uur terug komen ophalen. Maar natuurlijk is dit nog niets alles, in de paasvakantie gaat de -16 namelijk op -16-weekend voor 3 dagen. Daar beleven ze 3 toffe dagen vol met spel en plezier, ze zullen namelijk vele leuke activiteiten doen zoals: dropping, ruiltocht,... In de zomer kunnen de jongsten onder ons ook samen met de +16 meegaan op kamp. Ze zullen dan kunnen genieten van vele zomerse activiteiten alleen met de -16 en soms ook samen met de +16. Ten slotte kunnen ze in de zomervakantie ook elke zondag deelnemen aan de super toffe sportfeesten!

+16

De +16 zijn alle jongens en meisjes vanaf 16 jaar, zij worden elke vrijdagavond om 20 uur verwacht in het KLJ-lokaal. Meestal brengen zij daar dan samen de hele avond door terwijl ze deelnemen aan een toffe activiteit, maar soms gaat de +16 ook op verplaatsing. Zij gaan bijvoorbeeld eens gaan paintballen, gaan karten of bezoeken een evenement van een andere KLJ. Zij kunnen net als de -16 zich even helemaal laten gaan en ze hebben geen verplicht uur om naar huis te gaan. Maar als de leiding vertrekt zit de activiteit er spijtig genoeg wel op. Voor de +16 staan er jaarlijks ook twee grote evenementen van KLJ Oost-Vlaanderen op de agenda. Voor de zomer begint kunnen ze namelijk naar de heuse volksdansavond gaan, ook wel Voorzomer genoemd. Als de zomer dan weer gepasseerd is kunnen ze naar een nog groter evenement gaan, namelijk Nazomer. Hier komen bijna alle KLJ's van Oost-Vlaanderen samen om een hele avond te feesten en om te luisteren naar de einduitslagen van de sportfeesten, want de +16 neemt natuurlijk ook deel aan de sportfeesten. En buiten al deze fantastische activiteiten gaan de +16 ook op weekend en op kamp. Het weekend gaat door in het eerste weekend van mei en het kamp zal zoals elk jaar doorgaan in juli.
Voor de foto's van de activiteiten en de evenementen van onze KLJ kan je terecht op onze facebookpagina!